Lantbröd på rågsikt

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Receptet är inspirerat från Berteqvarns. Det blir 2 limpor.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • ½-1 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Smällt smöret. Tillsätt vattnet och värm till fingertemperatur. Häll degspadet i en stor skål och blanda i jästen till den löst upp sig.
    2. Tillsätt salt, rågsikt, sirap och 4 dl vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper från kanterna av skålen. Låt jäsa i ca 1 timme.
    3. Häll ut resterande vetemjöl på din arbetsyta. Dela degen i 2 delar och knåda degen till 2 runda bollar, platta till dom lite och skär ett kors uppe på.
    4. Gräddas i ugnen 30-35 min på 200grader.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 25 min
    10
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben