Lantligt valnötsbröd

Serverar: 2 portioner

Ännu ett ljuvligt valnötsbröd. Variera genom att byta ut valnötterna mot hasselnötter.

Ingredienser

  • 5 1/2 dl Mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk Salt
  • 7 msk Farinsocker
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1000 g vetemjöl special
  • 2 dl valnötter, grovt krossade
  • 1 tsk muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Fingervärm mjölken, 37 grader.
    2. Lös jästen med mjölken och tillsätt därefter övriga ingredienser, utom valnötterna.
    3. Arbeta till en elastisk deg. Tillsätt valnötterna mot slutet av beredningen.
    4. Jäs i en bunke övertäckt med plast i ca 1 timme.
    5. Dela degen i två delar och forma till två bröd. Doppa bröden i mjöl. Lägg på plåt och jäs i ytterligare 45 minuter. Skär snitt i bröden precis innan de sätts in i ugnen.
    6. Sätt in bröden i 220° och baka i 200° i ca 35 minuter.
    7. Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen och låt den stå där under tiden bröden bakas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben