Pytt i panna kan som bekant varieras på många sätt, men lök och potatis ingår alltid. Här ett norrländskt lyxrecept med rökt renstek och skogssvamp - inte särskilt billigt men mycket, mycket gott. Det är inte alltid man får tag på renstek. Jag har gjort den här rätten med renskav.
Ingredienser
1 liter kantareller eller annan skogssvamp
1 gul lök
500 g potatis
200 g rökt renstek
3 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
2 msk finhackad persilja
4 äggulor
Instruktioner
- Rensa svampen och borsta den ren, men skölj den bara om det är absolut nödvändigt. Skär svampen i bitar.
- Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär den i tärningar. Strimla rensteken.
- Lägg svampen i en tjockbottnad kastrull och koka den tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av matfettet och stek svampen tills den är glansig och gulbrun. Salta och peppra försiktigt.
- Stek potatis och lök i resten av matfettet i en rymlig stekpanna tills allt är brynt. Tillsätt renköttet och låt fräsa ett ögonblick. Blanda ner svampen och rör om försiktigt.
- Strö över hackad persilja och placera äggulorna i sitt skal ovanpå eller vid sidan om pytten.
Liknande recept
Kommentarer (0)