Lapp-pytt med svamp

Serverar: 4 portioner

Pytt i panna kan som bekant varieras på många sätt, men lök och potatis ingår alltid. Här ett norrländskt lyxrecept med rökt renstek och skogssvamp - inte särskilt billigt men mycket, mycket gott. Det är inte alltid man får tag på renstek. Jag har gjort den här rätten med renskav.

Ingredienser

  • 1 liter kantareller eller annan skogssvamp
  • 1 gul lök
  • 500 g potatis
  • 200 g rökt renstek
  • 3 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och borsta den ren, men skölj den bara om det är absolut nödvändigt. Skär svampen i bitar.
    2. Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär den i tärningar. Strimla rensteken.
    3. Lägg svampen i en tjockbottnad kastrull och koka den tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av matfettet och stek svampen tills den är glansig och gulbrun. Salta och peppra försiktigt.
    4. Stek potatis och lök i resten av matfettet i en rymlig stekpanna tills allt är brynt. Tillsätt renköttet och låt fräsa ett ögonblick. Blanda ner svampen och rör om försiktigt.
    5. Strö över hackad persilja och placera äggulorna i sitt skal ovanpå eller vid sidan om pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben