Larssons jätteköttbullar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Dessa köttbullar är mina barns favoritbullar. Kan med Fördel serveras med en lagom kryddad tomatsås.

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 dl ströbröd
  • ½ l mjölk
  • 2½ tsk salt
  • 2½ tsk svartpeppar
  • 5 msk finhackad gul lök
  • 4 msk finhackade gröna oliver
  • 2 msk finhackad röd chili
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Låt alla råvaror ligga framme i ”rumstempuratur” 1 - 2 timmar innan start.
    2. Fräs alla hackade ingredienser i lite av olivoljan i en panna. Löken ska inte ta färg, bara bli lite blank. Blanda ner det nyfrästa i färsen. Rör ner 2 ägg och en separerad äggula. Slå i mjölken, ströbrödet, saltet , pepparn och resten av oljan, blanda väl. Låt vila i cirka 45 min, innan tillagning.
    3. Rulla bullarna lite större än golfbollar.
    4. Stek i smör på medelhög värme, tills dess de har fått en fin färg både i och utanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben