Lasagne De Luxe

Serverar: 4 portioner

Lättlagad lasagne för det festliga tillfället.

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • 1 msk smör alt. olja/smör att bryna köttet i
  • 2 st Scharlottenlökar
  • 200 gram Trattkantareller
  • 5 dl Kelda Ostsås
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 msk kantarellfond
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • peppar
  • 9 st lasagneplattor
  • 2,5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Finhacka scharlottenlöken och ansa svampen. 3. Stek lök & svamp en kort stund i lite smör. Häll över det vita vinet, ostsåsen, fond och pressad vitlök. Låt småputtra några minuter. 4. Skiva filén i ca 1/2 cm stra skivor och stek i smör i en stekpanna tills de får lite färg. 5. Salta och peppra. 6. Varva lasagneplattor, sås och kött. Börja med sås och avsluta med riven ost överst. 7. Tillaga ca 35 minuter i mitten av ugnen. 8. Servera på en bädd av ruccolasallad.
    2. Serveringsförslag ruccola, körsbärstomater

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben