Lasagne med aubergineplattor och chevréost

Serverar: 4 portioner

Att göra lasagne utan lasagneplattor går utmärkt. Använd istället tunt skivad aubergine och resultatet är denomenalt.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • ½ dl ajvar relish
  • 1 stor aubergine
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 100 g chevré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut. Häll upp på ett fat.
    2. Lägg i en klick smör till och bryn färsen några minuter, smaksätt med salt, peppar och basilika. Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater. Låt koka ihop 10 minuter, smaka av med mer kryddor om det behövs.
    3. Skiva auberginen i tunna skivor, 0,5 cm och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form. Häll på hälften av köttsfärssåsen. Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    4. Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getostöver. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben