Lasagne med bacon och svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hittade detta recept i en veckotidning, men som vanligt måste jag ju ändra en del för att det ska passa min smak.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 150 g färska champinjoner
  • 80 g färsk spenat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 burk hela tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 färska lasagneplattor
  • 2 msk olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6-7 dl gräddmjölk (hälften grädde-hälften mjölk)
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i mindre bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och hacka svampen, löken och vitlöken. Stek mjuka i olja. Tillsätt tomaterna (med spadet) och tomatpurén. Låt småkoka tills nästan all vätska är borta. Ca 10 minuter. Häll i baconen, avsmaka med salt och peppar och ställ åt sidan. Gör en bechamelsås: Smält smöret och blanda med mjölet. Tillsätt 5-6 dl av gräddmjölken under vispning och småkoka ca 3 minuter. Häll i mer gräddmjölk om såsen blir för tjock.
    2. Smula fetaosten med en gaffel på ett fat.
    3. Varva bechamelsås, lasagneplattor, baconsås och smulad fetaost i en ugnsfast form. Börja och sluta med bechamelsåsen.
    4. Grädda ca 40 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben