Lasagne med fetaost och rosmarin

Serverar: 4 portioner

Bjöd på detta när vi hade tjej-träff i början av året. Kan lova att den blev väldigt uppskattad.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 burk chilikryddade tomater
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ostsås
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk maizena + 4 msk vatten
  • 200 g fetaost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olivoljan tills allt fått lite färg. Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka upp mjölk och grädde. Red av med maizena utrörd i kallt vatten. Smula ner hälften av feta-osten.
    4. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en form. Avsluta med ostsås och restrerande fetaost.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera gärna med rucola och en balsamvinäger.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (2)

    Nallemamma 6 oktober 2008

    MUMS FILIBABA!!! Tack sonen gav 9 av 10 poäng!! o han e Kock!!!

    camillab 11 december 2009

    Har gjort den här rätten flera gånger, den är sååå god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben