Lasagne med fetaost och kronärtkockshjärtan

Serverar: 4 portioner

Inte min grej att lägga ut oprövade recept, men detta kan inte bli annat än gott. Eller vad säger ni?

Ingredienser

  • 8 st lasagneplattor, torkade
  • 1 st purjolök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, (400 g)
  • 100 g fetaost med chili och oliver
  • 490 g tomatfond, 1 flaska Ardita
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 2 ½ dl kelda ostsås
  • ½ dl prästost, riven och mager
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Lasagnen kan göras på både torkade och färska plattor. Med färska plattor minskas tiden i ugnen till ca 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225°. Ansa och strimla purjolöken. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Skär fetaosten i tärningar.
    3. Häll ner tomatfonden i en kastrull och tillsätt purjolök, kronärtskockshjärtan, vitlök, salt och peppar. Låt koka ihop 2-3 min.
    4. Varva lasagneplattor, tomatsås, fetaost och ostsås. Avsluta med ostsås och strö på riven ost. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 35 min. Servera lasagnen med sallad, och oliver.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben