Lasagne med het paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har inte ätit nån vegetarisk lasagne förut, men den här var jättegod. På bilden ser den inte god ut.

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 4 dl Barilla tomatsås basilico
  • 6 st paprikor två av vardera färg
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 3 st gula lökar
  • 1 st chilli
  • 3 pkt mozzarella
  • 2 dl parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva paprika och lök, samt hacka chilli. Stek varje paprikafärg separat med en vitlöksklyfta, en lök och 1/3 chilli per paprikasort i lite olivolja. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
    2. Riv under tiden mozzarella och parmesanost. Lägg 1 dl tomatsås i botten av en ugnsfast form. Varva sedan lasagneark, en färg av paprikan, 1/4 mozzarella, 1/2 dl parmesanost, 1/2 dl tomatsås och sist ett lager lasagneark.
    3. Upprepa detta två gånger med de andra paprikasorterna. Avsluta med ett lager lasagneark, resterande tomatsås och toppa med parmesanost. Grädda i ca 20-30 minuter och servera direkt tillsammans med en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    maerta 5 januari 2010

    Fniss, nej, det var kankse ingen snygg bild, men å andra sidan syns det väldigt tydligt att det var gott! En halvtom form säger rätt mycket;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben