Lasagne med kirskål

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ta vara på ogräset i trädgården och prova en lasagne med kirskålsstuvning istället för spenatstuvning. Billigt och praktiskt och jättegott.

Ingredienser

  • 1 pkt lasagneplattor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika, timjan eller oregano
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 1,5 msk mjöl
  • 3 dl förvälld kirskål
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i lite olja tillsammans med peppar. Häll på krossade tomater, låt sjuda till önskad konsistens och smaksätt med salt, ev mer peppar och örtkryddor. Ställ av.
    2. Smält margarinet i en kastrull och rör ut smöret i det. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning så att det inte blir några klumpar. Koka upp och rör medan såsen tjocknar. Småkoka i 2-3 min och smaksätt därefter med salt, svartpeppar och riven muskot. Hacka kirskålen och vänd i såsen. Koka någon minut och ställ av.
    3. Varva såserna med lasagneplattor i en stor eller två mindre ugnssäkra formar. Toppa med riven ost och grädda i 225 grader tills lasagnen är mjuk helt igenom och fått fin färg.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben