Lasagne med mozzarellasallad

Serverar: 6 portioner

En supergod lasagne för de "lata". Läcker ostsås som bara vispas ihop och en supergod mozzarellaostsallad på toppen blir pricken över i.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs av bra kvalitet, gärna nöt- eller blandfärs
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl hackade färska blad eller 1 msk torkad basilika
  • 1½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 1 dl lagrad riven ost
  • Ostsås
  • 4 dl kesella, 10%
  • 3 ägg
  • 3 dl riven lagrad ost, t ex parmesan
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 1 mozzarella, 125g
  • 2 tomater
  • 1/4 rödlök
  • Ca 1 dl pesto, köpt eller hemmagjord
  • Färsk basilika
  • Servering
  • Eventuellt grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala gul lök och vitlök och hacka dem. Fräs det mjukt i olja i en gryta. Stek färsen i en stekpanna och häll över den i grytan. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och basilika och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Vispa ihop kesella och ägg. Rör i riven ost och salta.
    4. Varva ostsås, lasagneplattor och färssås i en ugnsform, 20x30 cm. Börja och avsluta med ostsås och strö riven ost överst. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills den fått fin färg och plattorna är mjuka.
    5. Skär mozzarella, tomater och rödlök i småbitar. Strö mozzarellasalladen över den färdiga gratängen, klicka över pesto och garnera med färska basilikablad.
    6. Servera genast, eventuellt med lite extra grönsallad vid sidan om.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben