Lasagne med ostfyllning och broccoli
Fantasin har inga gränser när det gäller lasagne! Denna variant är fylld med bl.a. broccoli, morötter, mozzarella och vitlök.
Ingredienser
500 g broccoli
Salt
Peppar
4 morötter
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2½ dl mager kesella
1 ägg
2 tsk torkad oregano
125 g mozzarella
Smör eller margarin till formen
250 g lasagneplattor
1 dl riven parmesanost
400 g färdig tomatsås
Bechamelsås
2 msk smör eller margarin
2-3 msk vetemjöl
5 dl mellanmjölk
Salt
Peppar
Riven muskot
Färskpressad citronsaft
Instruktioner
- Skölj och ansa broccolin. Skär av buketterna och skär stjälken i tunna skivor. Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Koka broccolin i 4 minuter. Spola broccolin i kallt vatten och låt den rinna av.
- Skala morötterna och riv dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötterna tills de mjuknar. Pressa ner vitlökarna. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen och låt det svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop kesella, ägg, broccoli och morotsblandningen. Krydda med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn någon minut. Vispa ner mjölken. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar, muskot och citronsaft. Skär mozzarellan i skivor och lägg ihop lasagnen.
- Smörj en ugnsfast form med matfett eller olja. Bred ut ett tunt lager bechamelsås på formens botten. Varva sedan lasagneplattor, grönsaksfyllning, parmesanost på varje lager. Bred tomatsås över det sista lagret med lasagneplattor. Lägg till sist på mozzarellaosten. Ställ in lasagnen i den varma ugnen och baka i 35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)