Lasagne med pesto och spenat

Serverar: 4 portioner

Supergott och enkelt när man vill äta vegetariskt

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • Frusen hackad spenat
  • Några matskedar pesto
  • 8 dl mjölk
  • 4 msk mjöl
  • en klick smör
  • Salt
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Tina spenaten i en kastrull och låt det småputtra så det är genomvarmt. Ha i några matskedar pesto och blanda. Rör ut mjölet i lite av mjölken och tillsätt sen resten av mjölken och en klick smör. Koka upp under omrörning och låt det småkoka några minuter. Smaka av med salt och rör ner 2 dl av osten. Häll hälften av såsen i en ugnsform och täck med ett lager lasagneplattor. Varva sen plattorna i tre lager med pesto/spenatröra i de två mellanlagren. Bred ut det sista av ostsåsen överst. Strö över det sista av osten. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (1)

    NoelBright 18 juli 2009

    Inget specielt men bra vardags mat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben