Lasagne med salami och ruccola

Serverar: 4 portioner

Ett recept från delikatesskungen.

Ingredienser

  • 400 g salami
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 500 g krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 4 msk chilisås
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 knippen ruccola
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs i olivolja med salamin. Slå på tomater och chilisås. Låt sjuda ca 3 minuter. Blanda i basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
    2. Blanda créme fraiche och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Varva lasagne, tomatsås, créme fraiche och ost. Avsluta med lasagneplatta och ost.
    3. Grädda i ugnen på 170 grader ca 25 minuter.
    4. Toppa med ruccola, balsamico, olivolja och pinjenötter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben