Lasagne med salsiccia, spenat och mozzarella

Serverar: 6 portioner

Färska lasagneplattor möter mustig tomatsås, smakrik korv och krämig ost. Kan det bli godare ...

Ingredienser

  • 400 g lasagneplattor, helst färska
  • 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 600 g salsiccia
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tub koncentrerad tomatpuré, 200g
  • 3½ dl rödvin
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk mald muskot
  • 250 g mozzarella
  • 1½ dl färskriven parmesanost
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Värm 2 msk smör i en stekpanna. Lägg i finhackad vitlök och låt den fräsa på medelvärme ett par minuter. Tillsätt avrunnen spenat, salt och peppar. Låt spenaten smörångas under lock på låg värme 3-5 minuter. Ställ åt sidan.
    3. Smält 1 msk smör i en stor stekpanna eller i en kastrull. Tillsätt olivolja, finhackad lök och vitlök och låt dem fräsa långsamt 5 minuter. Ta bort skinnet från salsiccian och skär den i små bitar.
    4. Tillsätt den i stekpannan och smula sönder den med en gaffel. Bryn den lite lätt. Tillsätt tomatpuré, vin och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka i 45 minuter.
    5. Smält 3 msk smör i en kastrull, gärna med beläggning. Rör i mjölet, blanda noga och späd sedan med mjölk under oavbruten vispning. Tillsätt salt, peppar och muskot. Låt såsen småkoka i ca 5 minuter, vispa då och då. Smaka av med salt, peppar och muskot.
    6. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten. Färska lasagneplattor ska kokas i ca 2 minuter, de torkade lite längre (koka enligt anvsining på förpackningen) Häll av vattnet och låt lasagneplattorna rinna av. Om lasagneplattorna förkokas drar de åt sig såserna på ett sätt som ger smakrik och god lasagne.
    7. Häll först lite tomatsås och sedan bechamelsås i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås, bechamelsås, spenat, mozzarella skuren i små kuber och riven parmesanost. Avsluta med ett lager sås. Strö över lite parmensan.
    8. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Låt lasagnen vila i 3-4 minuter och servera sedan med en god sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben