Lasagne Verde

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En enkel måltid som är värd att pröva.

Ingredienser

  • 9 lasagneplattor
  • Bechamelsås
  • 10 g smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk malen muskotnöt
  • 1 påse Arla Köket riven ost, gratäng
  • Fyllning
  • 250 g fryst bladspenat eller färsk, förvälld
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Rrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 min. Tillsätt kryddor. Rör i 2/3 av osten. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs hackad lök och skivad zucchini i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben