Lasagne verde

Serverar: 6 portioner

En vegetarisk lasagne som innehåller färre kalorier än den traditionella.

Ingredienser

  • 8-10 lasagneplattor, gröna eller gula
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 2 ½ dl riven ost, 17 % fett
  • Grönsaksröra
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ purjolök
  • 1 bit rotselleri
  • 1 morot
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ l vatten
  • 1 tsk örtsalt eller salt
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
    3. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Skala och skär rotselleri och morot i bitar. Skölj och skiva stjälksellerin.
    4. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan. Blanda ner tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten och låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter. Krydda.
    5. Varva lasagneplattorna i en ugnssäker form med grönsaksröra, riven ost och spenat.
    6. Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30–45 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben