Lasange med bandmakaroner

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Mammas sparade urklipp (en av hennes favoriter)

Ingredienser

  • 200 g bandmakaroner
  • Vatten
  • Salt
  • 1-2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja eller margarin
  • 3 hg köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ buljongtärning
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 tsk stött basilika
  • 1½ msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250 grader. Koka makaronerna. Låt dem rinna av. Blanda i lite fett så att de inte klibbar ihop.
    2. Gör en köttfärssås: Finhacka lökarna. Fräs dem och köttfärsen. tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter.
    3. Koka en vit sås: Smält margarinet, rör ner mjölet. Tillsätt all mjölk på en gång och rör om. Koka 3-5 minuter. Rör då och då. Tillsätt 1 dl av osten, salt och peppar.
    4. Varva makaronerna, köttfärssåsen och den vita såsen två gånger på ett smort ugnssägert fat. Strö över resten av osten. Sätt in fatet i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben