Lavendelglass

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En glass som du kan muta vem som helst med! Ingen kan motstå den!

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 50 g florsocker
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2½-3 msk torkad lavendel
  • Instruktioner

    1. Lägg äggulor och socker i en glasskål och vispa samman. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll mjölken i äggblandningen och vispa samman. Häll tillbaka blandningen i pannan och rör oavbrutet tills blandningen tjocknar och bildar en film över skedens baksida. Blandningen får inte koka! Då skär den sig.
    2. Lyft bort från värmen och låt svalna. Blanda i grädden och lavendel (sockret). Häll blandningen i frysskålen med blandarbladet igång. Låt frysa till önskad konsistens. (Obs du skall ha en glassmaskin.) När det kommer till lavendel. Hör efter med er lokala blomsterodlare. Så att er lavendel inte är besprutad! Man kan göra beställning på en ickebesprutad lavendel och det är inte dyrare. Jag hittade massa torkad lavendel på Rosendals trädgårdar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evabeva 25 juli 2013

    ska lavendeln och florsockret blandas i en t.ex. matberedare så lavendeln är i småbitar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben