Lavendelglass med kanderad mandel och råsockermaränger

Serverar: 4 portioner

Annorlunda glass med smak av lavendelblommor. Låter inte så gott, men tro mig, det är det.

Ingredienser

  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl råsocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • Glass
  • 2 stora ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl blåbär
  • 1-1½ tsk smulade lavendelblommor
  • Kanderad mandel
  • 1 dl mandel, 50 g
  • 2 msk socker
  • 1 tsk citronsaft
  • Tillbehör
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Maränger: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning. Blanda ner kardemumma. Klicka ut marängsmeten till ca 30 stycken på ett bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen ca 45 minuter.
    2. Glass: Skilj på äggvitor och äggulor, vispa gulor och socker tills sockret löser sig. Vispa vitorna och grädden var för sig. Mosa blåbären lätt och vänd ner dem och lavendel med övriga ingredienser. Häll det i en form och täck över med plastfolie eller plastlock. Ställ in i frysen och låt stå minst 8 timmar.
    3. Mandel: Hacka mandeln. Smält sockret tillsammans med citronsaften i en stekpanna, låt det bli ljusbrunt. Vänd ner mandeln och rör runt den i pannan.
    4. Servera lavendelglassen med råsockermaränger, kanderad mandel och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben