Lavendelmoussebakelser på mandelbotten

Serverar: 4 portioner

Dessa goda bakelser passar utmärkt som både fika och dessert.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • Lavendelmousse
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • 1 gelatinblad
  • 1 tsk torkad lavendel
  • Garnering
  • 2 dl färska bär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt. Vispa upp den med elvisp och rör i ägget. Fördela mandelsmeten i 4 silikonformar av muffinstyp. Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
    3. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt i en skål och vispa upp kesellan i en annan skål. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Rör ner det i chokladen. Vispa i chokladen så att gelatinbladet smälter helt. Vispa den smälta chokladen i en tunn stråle i grädden och vänd ner kesellan.
    4. Stöt lavendelblommorna i en mortel till ett grovt pulver och rör ner det i smeten. Häll smeten över mandelbottnarna och låt bakelserna sätta sig i kylen i minst 3 timmar. Ta ur bakelserna ur formarna och garnera med färska bär och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben