Dessa goda bakelser passar utmärkt som både fika och dessert.
Ingredienser
Mandelbotten
100 g mandelmassa
1 ägg
Lavendelmousse
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 gelatinblad
1 tsk torkad lavendel
Garnering
2 dl färska bär
Mynta
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt. Vispa upp den med elvisp och rör i ägget. Fördela mandelsmeten i 4 silikonformar av muffinstyp. Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt i en skål och vispa upp kesellan i en annan skål.
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Rör ner det i chokladen. Vispa i chokladen så att gelatinbladet smälter helt. Vispa den smälta chokladen i en tunn stråle i grädden och vänd ner kesellan.
Stöt lavendelblommorna i en mortel till ett grovt pulver och rör ner det i smeten. Häll smeten över mandelbottnarna och låt bakelserna sätta sig i kylen i minst 3 timmar. Ta ur bakelserna ur formarna och garnera med färska bär och mynta.