Lax allt-i-ett från ugnen

Serverar: 4 portioner

En god och smidig allt-i-ett gratäng med lax på potatis- och grönsaksbädd

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 laxfilé, skinn- och benfria bitar
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1/2 kruka timjan
  • Tillbehör
  • Matyoghurt med rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°
    2. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnsform och häll över oljan och hälften av saltet. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar. Fördela purjolök och tomater på potatisen och lägg på laxen. Strö resten av saltet och pepparn på laxen. Smula över osten. Tillaga ytterligare ca 10-15 minuter.
    4. Klipp rikligt med timjan över lax, grönsaker och potatis och servera med en klick matyoghurt smaksatt med rivet citronskal.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (8)

    koovee 19 oktober 2008

    Jättegott! En egengjord vitvinsås till detta så var kvällen räddad. Potatisen behövde dock lite extra tid innan den var klar men det varierar ju.

    solstralen 11 november 2008

    En riktig hit här hemma..och det med två ganska så kräsna barn :-) Kommer absolut göra detta igen

    lindakh 29 mars 2009

    Super godt!!! Kommer garantert til og lage dette igjen:)

    Littlemoon 26 april 2009

    Mycket gott och enkelt att tillreda. Kommer nog att göra rätten flera gånger.

    farmoringer 24 september 2009

    Det här var gott. Jag gjorde som nån annan här en vitvinssås till. Det blev en lyckad kombination tycker jag..

    Heisjo 21 februari 2010

    Jättegott. Smaker som förgyller varandra och ger en komplett måltid. Dock tycker jag att såsen kräver lite pressad citron så den inte blir så sträv.

    smiskas 28 november 2010

    Rikitigt gott. Fungerar även om man byter ut purjo med vanlig lök, vanliga tomater och slänga på lite vitlök och färsk chilli!

    snuppas 30 oktober 2011

    Suveränt god rätt! I stället för purjolök har vi ca 10 små schalottenlökar, det blir jättegott. De behöver dock lite längre tid, vi brukar sätta in potatis, schalottenlök och slantade morötter en halvtimme innan vi lägger på laxen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben