Lax i bräserad fänkål och apelsin

Serverar: 4 portioner

En god och kopiös rätt.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 4 små fänkålar
  • 4 sellerikvistar
  • 1 apelsin
  • 1-2 lökar
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skölj fänkålen, skär bort basen och lämna kvar ca 6 cm stjälk. Skär sedan stjälkarna i fyra bitar. Skölj och hacka selleri och lök. Riv apelsinskalet och pressa apelsinsaften. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och lägg i lök, fänkål, selleri och apelsinskal. Häll över apelsinsaften, salta och peppra. Låt sjuda under lock i ca 25 minuter. Tillsätt lite vatten vid behov. Skär laxfiléerna i små tärningar och stek dem i ca 7 min i en 1 msk olivolja. Blanda fisken och grönsakerna och lägg upp på ett fat. Dekorera med klippta fänkålsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ingbrit 24 januari 2012

    Bra smakkombination! Jag ändrade lite på utförandet och hällde fänkålsröran över laxfileer som jag sen mikrade.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben