Lax i fin saffrans- och romsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En härligt solgul laxrätt med fin festsmak. Och jag får tjurigt äta något annat som vanligt p g a min laxallergi.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 4 bitar laxfilé à ca 150 g
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning, smulad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kuvert saffran
  • 60 g röd kaviar
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Hacka schalottenlöken och strö ut den i en smord traktörpanna. Salta och peppra laxfilébitarna på bägge sidor. Placera fisken ovanpå löken.
    2. Värm vitt vin och smula i fiskbuljongtärningen. Häll vätskan över fisken i pannan. Sjud under lock 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Lyft försiktigt upp fisken och håll den varm.
    3. Vispa ned crème fraîche och saffran i vinspadet och låt såsen koka någon minut. Ta pannan från värmen och rör i kaviar och gräslök. Häll såsen över fisken och servera med nykokt tagliatelle eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berggrenskan 17 juli 2009

    Tyvärr detta recept föll inte oss i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben