En härligt solgul laxrätt med fin festsmak. Och jag får tjurigt äta något annat som vanligt p g a min laxallergi.
Ingredienser
1 schalottenlök
4 bitar laxfilé à ca 150 g
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning, smulad
2 dl crème fraîche
1 kuvert saffran
60 g röd kaviar
1/2 dl finklippt gräslök
Instruktioner
Hacka schalottenlöken och strö ut den i en smord traktörpanna. Salta och peppra laxfilébitarna på bägge sidor. Placera fisken ovanpå löken.
Värm vitt vin och smula i fiskbuljongtärningen. Häll vätskan över fisken i pannan. Sjud under lock 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Lyft försiktigt upp fisken och håll den varm.
Vispa ned crème fraîche och saffran i vinspadet och låt såsen koka någon minut. Ta pannan från värmen och rör i kaviar och gräslök. Häll såsen över fisken och servera med nykokt tagliatelle eller potatis.
Tyvärr detta recept föll inte oss i smaken.