Lax i grönsakssås

Serverar: 4 portioner

Lax är en populär och mycket omtyckt fisk. Till denna rätten görs en god sås av finstrimlad morot, fänkål, rotselleri och purjolök.

Ingredienser

  • 4 laxskivor à 160 g
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Grönsakssås
  • 2 dl finstrimlad morot
  • 2 dl finstrimlad fänkål
  • 2 dl finstrimlad rotselleri
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1-2 msk maizenaredning
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Fräs de finstrimlade grönsakerna i smör i någon minut.
    2. Läs upp fiskbuljongtärningen med vinet under vispning och uppkok. Tillsätt crème fraiche och koka såsen i ett par minuter. Tillsätt grönsaksfräset. Vispa ner maizenaredning och låt koka i ca 1 minut.
    3. Salt, peppra och lägg laxskivorna i en traktörpanna. Häll på grönsakssåsen. Täck med lock/smörpapper och låt sjuda i 5-6 minuter. Eller ugnsbaka laxen i 10-15 minuter i 200ºC och servera såsen bredvid. Garnera med citronklyftor. Pressad potatis och någon grönsak passar utmärkt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben