Lax är en populär och mycket omtyckt fisk. Till denna rätten görs en god sås av finstrimlad morot, fänkål, rotselleri och purjolök.
Ingredienser
4 laxskivor à 160 g
½ - 1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Grönsakssås
2 dl finstrimlad morot
2 dl finstrimlad fänkål
2 dl finstrimlad rotselleri
2 dl finstrimlad purjolök
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk maizenaredning
2 dl crème fraiche
Instruktioner
- Fräs de finstrimlade grönsakerna i smör i någon minut.
- Läs upp fiskbuljongtärningen med vinet under vispning och uppkok. Tillsätt crème fraiche och koka såsen i ett par minuter. Tillsätt grönsaksfräset. Vispa ner maizenaredning och låt koka i ca 1 minut.
- Salt, peppra och lägg laxskivorna i en traktörpanna. Häll på grönsakssåsen. Täck med lock/smörpapper och låt sjuda i 5-6 minuter. Eller ugnsbaka laxen i 10-15 minuter i 200ºC och servera såsen bredvid. Garnera med citronklyftor.
Pressad potatis och någon grönsak passar utmärkt till.
Liknande recept
Kommentarer (0)