Lax i het saffrans- och kokossås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket gott! 445 kcal/person

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i portionsbitar
  • 2 dl mager kokosmjölk
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 pkt saffran
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 800 g kokt kall potatis (helst vinterpotatis)
  • 1 msk matolja
  • 1 msk sesamfrön
  • Bladpersilja
  • 2 krm socker
  • Salt
  • 200 g morötter i stavar
  • 1 st röd paprika i stavar
  • 35 g blekselleri i stavar
  • Instruktioner

    Skär bort skinnet på laxen. Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, saffran och buljongtärning i en kastrull. Lägg i fisken och låt den sjuda med tills den är färdig, ca 5-6 minuter. Skär potatisen i skivor. Stek dem i olja i någon minut. Rör ner sesamfrö och bladpersilja som får fräsa med en stund. Strö på socker och salt. Servera laxen och potatisen tillsammans med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben