Serverar: 4 portioner
Tid: 10 minuter
Snabbt att göra, riktigt smakrik
Skär sedan laxfiléerna i bitar. Fräs dem i en wokpanna med oljan. Strimla paprikan och hacka löken. Fräs dem med laxen. Riv ingefäran och blanda ner den och de pressade vitlöksklyftorna. Klicka ner sambal oeleken och blanda. Häll sedan ner kokosmjölken och låt koka i ca. 3 minuter eller tills laxen är färdig. Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek. Servera med ris och en sallad.
4 tsk sambal oelek??? ska det verkligen vara så mycket? finns det nån som klarar av att äta det? jag kommer att testa receptet men börja med ½ tsk... eftersom det dessutom är färsk ingefära i....
Ja, kokosmjölken tar bort väldigt mycket av sambal oeleken, men det är ju bara att prova sig fram! ;)
Jättegott, gillades av alla i familjen.
Jättegott! Smakrikt men inte alls för starkt.
Hur mycket ingefära ska det vara ungefär? :-)
Det är helt upp till dig men jag tog ett skott, ca 3 cm. ;)
Gjorde detta idag. Väldigt gott! Alla tyckte det var kanon smaskigt! :D
Tyckte inte alls om den här laxen. Bjöd på i nyårshelgen och var riktigt missnöjd.