Lax i kryddig örtsås

Serverar: 4 portioner

Jättegott.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl cremè fraiche
  • 1 ½ tsk curry
  • 1 ½ dl frysta provencalska örter
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilén i en ugnsform,salta och peppra.
    2. Finhacka soltorkade tomaterna.
    3. Sjud grädde, crème fraiche, curry, provencalska örter, tomater, pressad vitlök och sambal oelek i en kastrull.
    4. Häll över laxen och tillaga i ugn på 225 grader ca 20 min. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben