Lax i stekpåse

Serverar: 4 portioner

En saftig och smakrik lax

Ingredienser

  • 4 laxbitar eller en bit laxsida
  • 1 liten lök eller 1/2 purjolök, hackad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Flytande citron
  • 4 tsk flingsalt
  • 4 tsk rosépeppar
  • 3-4 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tomater, skivade
  • Fisksås
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl fiskbuljong (inkl skyn ifrån stekpåsen)
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Lägg en stekpåse över ett galler i en ugnsform.
    3. Bryn löken lätt tillsammans med vitlöken.
    4. Lägg laxen i stekpåsen. Droppa lite citron över laxen.
    5. Salta och peppra laxen.
    6. Lägg löken och tomatskivorna på laxen.
    7. Förslut påsen. Klipp tre små hål i påsen.
    8. Grädda 20-25 minuter.
    9. Fisksåsen: Fräs smör och mjöl. Späd med fiskbuljong och grädde.
    10. Låt den sjuda 3-4 minuter.
    11. Krydda med salt och peppar.
    12. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben