Lax i thaikokossås

Serverar: 4 portioner

Medan riset kokar tillagas laxen, som har frisk citrussmak av lime och citrongräs samt hetta av chili.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 st citrongräs
  • 1 st röd spansk pepparfrukt
  • 1 st lime, skal och saft
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl hackad koriander eller thaibasilika
  • Tillbehör
  • 3 dl ris
  • 3 msk sweet chilisås
  • 50 g sockerbönor eller sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka laxfilén. Skär den i portionsbitar.
    2. Ta bort de yttre bladen och skär av den torra toppen på citrongräset. Dela det i mindre bitar. Halvera och kärna ur chilifrukten. Riv skalet och pressa limen.
    3. Mixa citrongräs, chili och lime med kokosmjölk och chilisås i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt salt.
    4. Lägg laxfiléerna i en liten gryta. Häll över kokosmjölkmixen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Strö över hackad koriander eller thaibasilika.
    5. Servera genast med ris och bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben