Lax i ugn med blomkålsmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och enkel att göra. Lågt GI.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 bitar lax (ca 600 g)
  • 2 dl crème fraiche kryddad med soltorkade tomater och fetaost
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 600 g blomkål
  • 100 g potatis
  • 1 dl grädde
  • 0,5 msk grönsaksfond (halv buljongtärning)
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Lägg laxbitarna i en smord form. Vispa samman crème fraichen, matlagningsgrädden, dillen, tomatpurén och kryddorna och häll över laxen. In i ugnen, 200 grader, 20 – 30 min. Koka potatisen och blomkålen mjuk (varsin kastrull). Koka inte blomkålen för länge. Ta en klick smör, potatis, blomkål, persilja och kryddorna i en kastrull och stampa med en potatisstamp. Avsluta med en stavmixer och värm moset om det behövs. Servera med en fräsch grönsallad!

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben