Lax med basilikaolja och pumpabulgur

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 4 portioner bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 apelsiner
  • ½ dl pumpakärnor, rostade
  • 1 näve basilika, gärna kanelbasilika
  • 2 msk god olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sjud försiktigt laxfiléerna i ca 10 minuter. Koka bulgurn med buljongtärningen.
    2. Skär toppen och botten av apelsinerna och skär sedan precis innanför skalet och de vita hinnorna. Skär sedan in tätt intill klyftväggarna så att det blir helt skinnfria klyftor. Skär dessa i mindre bitar och blanda med bulgurn och pumpakärnorna.
    3. Mixa basilikan med olivolja och tillsätt vinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med lite goda salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben