Lax med chili- och kokossås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här kryddstarka fiskrätten kan du också laga på vilken fast fiskfilé som helst. Var försiktig med chilipepparn.

Ingredienser

  • 1 hel bit laxfile, c:a 3/4 kg
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 röda chilipeppar
  • 1 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • Pressad saft av ½ citron
  • 3 dl kokosmjölk på burk
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader . Häll hälften av matoljan på ett ugnssäkert fat och lägg i laxen. Strö på salt.
    2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Dela chlipepparn i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint.
    3. Stek laxen i mitten av ugnen 20-25 minuter. Gör under tiden såsen. Hetta upp resten av matoljan till medelvärme i en gryta. Fräs löken, vitlöken och chilipepparn i 2-3 minuter. Rör ner curryn och tomatpurén. Låt allt fräsa 1 minut och häll i citronsaft och kokosmjölk. Låt såsen koka utan lock i 8-10 minuter tills den börjar tjockna. Ta ut laxen och häll såsen på fatet vi sidan om fisken och servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben