Lax med chiliflakes

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 800 g hel bit lax, salt
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1-2 msk chiliflakes
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen med skinnet neråt på bakplåtspapper i ugnsfast form och strö över salt och socker. Låt stå 5 minuter. Riv citrusskalen och fördela det jämnt över laxen tillsammans med chiliflakes. De rivna frukterna skärs i klyftor och serveras med fisken. Ugnsbaka ca 20-25 minuter och servera med kokt potatis och en god sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lax med sting 12 april 2021

    Lax med sting

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben