Lax med chilitäcke

Serverar: 4 portioner

Att tillaga lax är verkligen en fröjd. Den passar ihop med så många smaker som i detta receptet med bl.a. fetaost, räkor och sweet chilisås.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 röd paprika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • ½ dl sweet chilisås
  • 100 g skalade räkor el 250 g oskalad vikt
  • Servera med
  • Kokt potatis
  • Sockerärter
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner.
    3. Dela, kärna ur och hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche, smulad fetaost och chilisås. Bred såsen över laxen och baka i ugn i 10 minuter.
    4. Strö över räkor och baka i 5-10 minuter tills laxen är klar. Servera med potatis, sockerärter och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    JennyV 22 april 2010

    Detta var en god laxrätt, lite annorlunda mot den lax som jag brukar äta / laga!! Gott med sweetchilisåsen och paprikan, kommer att lagas fler gånger!!

    ingela71 9 juni 2012

    Denna laxen var väldigt god!!

    carnis 19 juli 2012

    Gott, tyckte hela familjen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben