Lax med citrusdip

Serverar: 2 portioner

Att dippa laxbitarna i en citrussås är ett trevligt pyssel när man äter.

Ingredienser

  • 200 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 krm salt
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1/2 msk rapsolja
  • Citrusdip
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk rivet skal av lime
  • 1 dl japansk soja
  • Tillbehör
  • 200 g wokade grönsaker
  • bulgur eller couscous, 1 dl okokt
  • Instruktioner

    1. Citrusdip:
    2. Blanda samman citron- och limesaft med sojan. Häll upp i portionskoppar.
    3. Skär laxen i kuber. Salta, peppra och strö över fänkålsfrön. Stek dem ca 1/2 minut per sida tills de fått fin ljusbrun färg.
    4. Servera laxen med citrusdip och wokade grönsaker blandade med kokt bulgur.
    5. Ca 425 kcal, varav ca 23 g fett, 30 g kolhydrater, 24 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben