Lax med couscouspaella

Serverar: 4 portioner

Snabblagad fiskrätt med härlig couscouspaella och smakrik tomatsås. Pärlcouscous brukar också kallas libanesisk couscous. Du kan även göra rätten med vanli couscous.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, á 150g
  • 1 msk smör
  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Couscouspaella
  • 2½ dl pärlcouscous
  • ½ påse saffran, á ½g
  • 150 g gröna ärter
  • 2 paprikor
  • 250 g räkor med skal
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken till tomatsåsen. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Pressa över vitlök och låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika.
    2. Koka couscousen med saffran i vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ärter och paprika skuren i små tärningar i couscousen. Skala räkorna och blanda ner dem.
    3. Stek laxbitarna i smör i en stekpanna några minuter per sida. Salta, peppra och pressa över citron.
    4. Servera fisken med couscouspaellan och tomatsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben