Lax med fetaost och paprikatäcke

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Superlätt och snabb fiskfavorit!

Ingredienser

  • 2 bitar laxfilé, ca 150 g styck
  • 1 msk olivolja
  • 75 g (en halv burk) grillad strimlad paprika i olja
  • 100 g smulad fetaost
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 portioner couscous
  • ½ pressad citron
  • 2 msk mynta, hackad
  • Lite olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Gröna bönor (el annan grön grönsak)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Droppa lite olja i en ugnsfast form och lägg i laxfilébitarna med skinnsidan ner. Salta och peppra.
    3. Rör ihop de rostade paprikastrimlorna med lite av oljan från burken samt fetaosten. Fördela det på laxfilébitarna och baka i ugnen cirka 15–20 minuter.
    4. Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på förp. och pressa i saften av en halv citron. Rör i 1 msk olivolja och lite hackad mynta.
    5. Bjud lättkokta gröna bönor till.
    6. Tips! En klick tzatziki på sidan om är också gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jonasacarlsson 10 januari 2013

    Helt underbart gott! Gjort denna hur många gånger som helst. Min klara laxfavorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben