Lax på lök med fetaost

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 35 minuter

En väldigt enkel, väldigt god laxrätt.

Ingredienser

  • 3-4 laxfiléer à ca 125 g
  • 1 stor purjolök
  • 150 g fetaost i havssaltslag
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Ca 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Smöra en ugnsform, gärna en rektangulär. Grovhacka purjolöken (även det gröna), strö ut i formen.
    3. Hacka eller smula fetaosten, spar lagen! Lägg laxfiléerna på purjolöksbädden, häll över fetaostlagen. Strö över rosmarin och salt.
    4. Sätt in laxen i ugnen, ca 15-20 minuter tills fisken är klar.
    5. Äts med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben