Lax med flax

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Testade detta idag och det var supergott!

Ingredienser

  • 4 Laxfileèr
  • Saften ur en halv lime
  • Riven färsk ingefära, ca en tumme
  • 6 coctailtomater
  • 4 vårlökar (eller purjolök)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Örtsalt
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    Ta en stor bit aliminiumpapper. Lägg laxen på foliet och börja krydda med salt och peppar. Värm limen lite för att enklare pressa ur saften och ta ut køttet, riv ingefäran och lägg den på laxen. Skiva tomaterna och hacka løken øver laxen. Häll oljan och vattnet øver laxen och krydda med lite ørtsalt. In i mitten av ugnen i 30 minuter på 200 grader, passar bäst till kokt potatis och en frisk sallad. Här behøvs ingen sås det blir en härlig sky...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben