Lax med frasig ostfyllning

Serverar: 6 portioner

Frasig och god laxrätt i ugnen tillsammans med en fräsch rödbetssallad. Den hungrige lägger till kokt potatis eller potatisklyftor.

Ingredienser

  • 6 bitar lax av mellanbiten, ca 1 kg
  • 2 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  • Ostfyllning
  • 100 g ljust surdegsbröd utan kanter (brödet får gärna vara lite torrt)
  • 150 g mascarponeost
  • 150 g gorgonzolaost
  • Rödbetssallad
  • 500 g kokta och skalade rödbetor
  • 1 påse blandad sallad med rucola, 150 g
  • 1 msk vinäger, t ex hallon- eller äppelcider
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär en ficka längsmed varje laxbit ner till skinnet men inte igenom. Salta och peppra laxen runt om. Lägg bitarna med skinnet ner på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Ostfyllning: Skär brödet i små tärningar. Blanda med mascarponeost och gorgonzolaost. Fördela fyllningen i fickorna. Stek mitt i ugnen i 12-15 minuter tills fyllningen börjar få fin färg och laxen känns färdig.
    4. Rödbetssallad: Klyfta rödbetorna. Häll salladen i en skål. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över salladen. Blanda ner rödbetor. Bryt nötterna i bitar och strö över dem.
    5. Servera den nystekta laxen till rödbetssalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben