Lax med fruktat ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ris till lax var väldigt spännande!

Ingredienser

  • 2 påsar 10-minuters ris
  • 1 stor röd lök
  • 2 msk olivolja
  • 10 torkade aprikoser
  • 0,5 dl nötmix t.ex. solrosfrön, pumpafrön, pinjenötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 laxkotletter
  • 150 g fryst grön sparris
  • 1 citron i klyftor
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla löken, fräs den i 1 msk olja i ca 2-3 minuter. Skär aprikoserna smått. Tillsätt dem och nötmixen i pannan, fräs i ett par minuter till. Tillsätt riset. Salta och peppra. Koka sparrisen i saltat vatten ca 3 minuter. Stek laxen i olja, ca 3 minuter på varje sida. Servera risblandningen med lax och sparris. Pressa över citronjuice.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 19 februari 2009

    Gott! Kul med variation på riset!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben