Lax med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Underbart gott och kalorisnålt

Ingredienser

  • 9-10 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkrydda
  • Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 msk hummerfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk såsredning
  • 30 g gorgonzolaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka 9 – 10 potatisar. Strimla 1 purjolök, skiva 1 fänkål och lägg i en ugnsform. Lägg 4 laxfiléer ovanpå. Krydda med salt, peppar och valfri örtkrydda. Tillaga i ugn 175 grader i ca 10 -15 min.
    2. Sås: Skala och hacka 1 schalottenlök, fräs i 1 tsk flytande margarin. Tillsätt 1 msk hummerfond, 2 dl vatten och 2 dl matlagningsgrädde. Låt koka i 5 min. Vispa ner 1 msk såsredning och 30 g gorgonzolaost, låt sjuda 2 min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera laxen med pressad potatis, sås och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben