Lax med gräddsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och uppskattad av både barn och vuxna. Kan göras till både bjudning och vardag. Gott att servera med bulgur eller potatis och en sallad till. Mycket enkel att tillaga!

Ingredienser

  • 4 frysta laxfiléer alt. färsk lax för 4 pers
  • 2 ½ dl grädde
  • dill
  • citron
  • salt
  • peppar
  • ca ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt på bulguren på spisen, låt småkoka medan du tillagar fisken. (Potatisen börjar du koka tidigare då fisken tar ca 15 min att bli klar.)
    2. Bryn laxfiléerna i lite smör i en traktörpanna eller en stekpanna med hög kant. Salta och peppra efter smak. Medan laxen bryns, klipp dillen alt. använd frusen dill. Häll över vattnet och hälften av grädden. Sätt på ett lock på stekpannan. Låt småputtra tills laxen är färdig. (ca 15 min) Tillsätt resterande grädde och dill efter smak. Pressa över lite citronsaft (ca 2 msk), efter eget tycke.
    3. Färdigt! Gott med en grönsallad med sockerärtor i och ett lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben