Lax med grönsakscouscous

Serverar: 4 portioner

Ännu en vardagslax

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl frysta ärtor/majs/paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl couscous
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • 2-3 krm salt
  • 3 msk dill eller gräslök
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk riven ingefära
  • En nypa farinsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i de otinade grönsakerna och låt koka upp. Tillsätt olja, pressad vitlök och couscous och rör om. Lägg på locket och ställ åt sidan.
    2. Stek fisken i smöret på båda sidor, krydda med citronsaft, salt och gräslök eller dill.
    3. Servera med en sås gjord av matlagningsyoghurt och riven ingefära som smakats av med farinsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben