Lax med hummerströssel

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar skinn- och benfri lax
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Hummerströssel
  • 1/2 hummer
  • strimalt skal av lime
  • ett knippe klippt persilja
  • Sås
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 msk hummerfond
  • pressad saft av lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal olek
  • Instruktioner

    Vispa ihop ingredienser till såsen. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja. Lägg laxen i ett ungsäkert fat, salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader, stek laxen i mitten av ungnen 15 min. Låt såsen koka ihop några minuter, häll en del över laxen och strö över hummerströsslet. Servera med kokt potatis och resten av såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben