Lax med ingefära och honung

Serverar: 4 portioner

Jättegod sötstark lax. Servera gärna med jasminris och en blandad sallad.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk soja
  • 1 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl crème fraiche med paprika chili
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Grovriv den skalade ingefäran och blanda med honung, soja, finhackad chili och finskivad vitlök till en marinad.
    3. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och häll marinaden över. Ställ mitt i ugnen i 20-30 minuter tills laxen är färdig.
    4. Ta upp laxen på ett fat och häll av spadet i en kastrull. Blanda med crème fraichen och låt koka upp till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mera soja eller honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maudeln 28 januari 2011

    super.........

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben