Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Serverar: 4 portioner

En färggrann och nyttig middag kommer lastad!

Ingredienser

  • 2 dl råris
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli i mindre bitar
  • 200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • Ingefärsdressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk ketjap manis eller ljus soja
  • 2 tsk rörsocker
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta. Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna.
    3. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben