Lax med kall sötsyrlig sås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Ugnsstekt lax med en fräsch sås gjord på yoghurt, morot och citron. Serveras med potatis och en god sallad.

Ingredienser

  • 2 laxfilébitar
  • Oregano
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • 2 dl matlagningsyoghurt, Turkisk/grekisk är godast
  • 1 stor morot, finriven
  • 1 citron, rivet skal
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Sås: Riv citronskal och morot och blanda med yoghurten. Smaka av med salt, peppar och en liten nypa socker (sockermängden är beroende av hur mycket sötma moroten har). Låt stå kallt i ett par timmar (inte nödvändigt men smakerna smälter samman mer om såsen får stå ett tag).
    2. Lägg laxen i en form. Krydda med flingsalt, grovmalen svartpeppar, torkad oregano och några droppar olivolja. Ugnsstek i 200 grader ca 10 minuter.
    3. Servera med potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben